Tratament de canal ridicular
Numiți și salvatorii dintelui, medicii specializați în Endodonție, realizează, cu ajutorul microscopului stomatologic, tratamentul de canal cu rolul de a salva un dinte natural care suferă de o carie profundă și a cărui structură internă este infectată și inflamată.
Prin tratamentul de canal sub microscop, medicul dentist extrage nervul și pulpa dentară care sunt sever afectate, curăță și sterilizează interiorul dintelui, iar dintele natural este salvat de la extracția dentară.
După tratamentul de canal, dintele natural va fi protejat de o lucrare protetică (pivot de sticla și Coroană Dentară Emax sau Zirconiu) pentru a evita fracturarea dintelui, a cărei rezistență este mai redusă după devitalizare.
Cauzele infecțiilor
ale nervilor și pulpei dentare
Cele mai comune cauze de infecții ale nervilor și pulpei dentare sunt:
– Cariile profunde cauzate de acumularea excesivă de tartru și placă bacteriană
– Dinți ciobiți sau fracturați ca urmare a unei traume sau accidentări
– Afecțiuni parodontale (ale gingiilor și țesuturilor moi înconjurătoare)
– Netratarea corespunzătoare a unei carii în mai multe etape. Primul semn că dintele tău suferă cu adevărat și că nervii și pulpa sunt afectați este durerea foarte intensă de dinte.
Tratamentul endodontic (de canal) sub control microscopic se va încheia cu succes prin salvarea dintelui de la extracție și prin reconstrucția și protejarea acestuia cu ajutorul coroanei dentare în culori naturale, similare dinților sănătoși ai pacientului.
Dacă îți este teamă de stomatolog, ar trebui să iei în considerare faptul că dincolo de frică, este vorba despre sănătatea ta. Nu risca să îți pierzi dintele și să permiți unei infecții să se răspândească în organism doar pentru că teama de dentist nu te-a adus la timp la cabinet.
Cât durează procedura
de tratament de canal radicular?
De regulă, în funcție de gradul de infltrare al infecției, tratamentul endodontic poate fi realizat în una, două sau maxim 3 ședințe în cabinet. Este o procedură simplă, se realizează în mod precis cu ajutorul microscopului, iar pacientul nu simte disconfort sau durere în zona afectată.
Există situații în care, din cauza faptului că infecția a afectat foarte tare pulpa dentară, pacientul va resimți o durere surdă după finalizarea procedurii, dar care dispare în maxim 7 zile de la intervenție.
De asemenea, dacă tratamentul nu este executat cu cea mai mare atenție, pot rămâne zone în care bacteriile nu sunt eliminate complet și infecția poate reveni cu același set de probleme.
Tehnologii
DIGITALE UTILIZATE
Calea cea mai simplă de la anxietate, teama de stomatolog, frica de durere și în general frica de dentist – la cele mai bune tratamente stomatologice, rapide, previzibile, eficiente și fără durere – este accesul la ultimele tehnologii digitale ale stomatologiei moderne și încrederea în echipa medicală de excepție.
Clinica stomatologică Dentaline București este dotată cu ultimele tehnologii digitale pe echipamente de aparatură stomatologică. Ce face tehnologia digitală în cabinetul stomatologic? Îți oferă mai multă acuratețe în realizarea tratamentelor dentare, îți asigură vindecare mai rapidă a zonelor asupra cărora s-a intervenit chirurgical și mai presus de toate, îți oferă o experiență lipsită de durere.
ECHIPA medicală
Specializată
ALEXANDRA GORGOI
Endodonție
Medic Specialist în Endodonție și Absolvent al Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității „Carol Davila”
CRISTIAN NĂSTASE
Endodonție
Medic Specialist în Endodonție, Absolvent al Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității „Carol Davila”